Asperges

De Nederheide Aspergekwekerij

Welkom bij Aspergekwekerij "De Nederheide"

'Ze hebben een "gezicht", een verhaal. Je weet waar ze vandaan komen. Wij kunnen laten zien waar we mee bezig zijn, hoe we ons product telen en verwerken'

Honderden culinaire aspergerecepten zijn voor u verzameld door professionals. Stuk voor stuk smakelijke aspergerecepten met Nederlandse asperges. Met een ruime keuze in traditionele, verrassende, veelzijdige, simpele of juist uitgebreide aspergerecepten. De recepten variëren in bereidingswijze, gebruiksmoment, soort keuken, moeilijkheidsgraad etc. Hebt u zelf nog lekkere recepten die u met ons wilt delen? Stuur deze dan naar info@aspergehof.nl!

Lees meer over:
Asperges voorbereiden
Asperges koken

Gaarmethodes voor asperges

Stomen

Leg de aspergestengels in een zeefopzet, die men op een pan met kokend water zet. Zorg dat het water de asperges niet raakt.

Koken in water

Zet de asperges in een hoge pan met lichtgezouten, kokend water. Als u een beetje boter en een klein suikerklontje toevoegt, kunt u het aroma verfijnen tijdens het kookproces.

Gaartijden

Witte asperges zijn in 20 tot 30 minuten gaar, groene asperges in 10-15 minuten.

Heerlijke recepten met asperges!

Honderden culinaire aspergerecepten zijn voor u verzameld door professionals. Stuk voor stuk smakelijke recepten met Nederlandse asperges; met een ruime keuze in traditionele, verrassende, veelzijde, simpele of juist uitgebreide recepten. De recepten variëren in bereidingswijze, gebruiksmoment, soort keuken, moeilijkheidsgraad etc. Heeft u interesse in meer recepten? Bezoekt u dan eens www.aspergerecepten.nl

Contactgegevens
Aspergekwekerij "De Nederheide"
Nederheide 1
4721 PC Schijf
tel: 0165-534193
Email: info@aspergehof.nl

BTW: NL155234420B01
KvK: 20108240
Een ware delicatesse
 


Voedingswaarde
De Voedingswaarde van asperges per 100 gram:
Enegrie: 67Kj/ 16 kcal
Vitamine A: 3 mg.
Vitamine B1: 0,10mg.
Vitamine B2: 0,07mg.
Vitamine C: 30mg.
Calcium: 20mg.
Fosfor: 60mg.
Ijzer: 1mg.
Vezels: 1,5 gr.