Asperges

De Nederheide Aspergekwekerij

Duurzaam geteelde asperges

Seizoensprodukten op de rulle zandgronden. Vandaag geoogst, 's avonds op u bord of in het restaurant. Alles in eigen beheer van zaadje tot verpakt products.

Aspergekwekerij "De Nederheide", een begrip in de regio.

"De Nederheide" is een middelgrote aspergekwekerij waar met veel passie een pracht product word geteeld.
Ons bedrijf is gevestigd in Schijf, tussen Breda & Roosendaal in. Wij hebben vele jaren ervaring in het telen en verwerken van asperges, met als specialiteit het schillen van asperges.

De Nederheide Aspergekwekerij

Een asperge van hoge kwaliteit verdient een secure verwerking, vandaar dat wij onze asperges schillen met lasergestuurde schilmachines. Hierna worden de asperges naar uw wens verpakt en/of verwerkt.

Aspergekwekerij "De Nederheide" teelt enkel witte asperges, welke gedurende de maanden april, mei en juni, 7 dagen per week te verkrijgen zijn in onze winkel aan "De Nederheide" 1 te Schijf. (routebeschrijving) Naast asperges bieden wij tal van aanvullende artikelen waarmee u zonder probleem een heerlijke complete aspergemaaltijd kunt verzorgen.


Een met zorg geteeld, duurzaam streekproduct

Een met zorg geteeld, duurzaam streekproduct

De asperges van 'De Nederheide' zijn een erkend streekproduct dat voldoet aan internationaal erkende duurzaamheidseisen.
Net ten oosten van Roosendaal, tussen de natuurgebieden Visdonk en de Rucphense bossen, teelt Arno Mouwen heerlijke witte asperges op Brabantse zandgrond. Het bedrijf ontleent zijn naam aan de buurtschap en het ontginningsgebied 'Nederheide'. Bij de middelgrote (10 ha) ambachtelijke aspergekwekerij staan aandacht voor het product, duurzaamheid en de klant centraal.

Door het inzaaien van bloemrijke akkerranden en natuurstroken wordt het belang gediend van natuur en landschap. Er is een extra brede natuurstrook aangelegd naast de afwateringssloot. Zonnepanelen voorzien voor 80 procent in de benodigde energie. Zeer beperkt gebruik van chemische middelen voorkomt belasting van het milieu. Daarmee verwerft het bedrijf het Global Good Agricultural Practice-label.

De asperges worden geoogst, gesorteerd en desgewenst geschild en verpakt op De Nederheide zelf. Het bedrijf van teler Mouwen stelt zich bij dit hele proces zo verantwoord mogelijk op met betrekking tot de veiligheid en gezondheid van werknemers. Daarmee voldoet De Nederheide aan de eisen die de stichting Streekeigen Producten Nederland stelt. Die heeft de Nederheide-asperges dan ook gecertificeerd als een 'erkend streekproduct' voor de regio Baronie-Markiezaat.

De asperges zijn verkrijgbaar in de boerderijwinkel bij het bedrijf, bij speciaalzaken, plaatselijke supermarkten en geselecteerde restaurants in de omgeving. Bezoek voor meer informatie de website.


Aangesloten bij Brabants Asperge Genootschap

Brabants Asperge Genootschap

Wij zijn aangesloten bij het Brabants Asperge Genootschap, zij stimuleren en promoten de aspergecultuur in Brabant. Bezoek voor meer informatie de website van het genootschap, www.brabantseasperge.nl.


Asperges voor gezondheid en vitaliteit

In de vroegere volksgeneeskunde werd de asperge aanbevolen als geneesmiddel bij o.a. nierstenen, plasproblemen, hartkloppingen en leverklachten. Tegenwoordig schrijft men asperge voor als ondersteunend natuurlijk medicijn bij waterzucht (oedeem), blaas- en nierklachten, plasproblemen of blaasontstekingen. De asperge heeft een eetlustopwekkend en vochtafdrijvend effect.

Omdat de asperge vrijwel geen vet of cholesterol bevat, wordt het aanbevolen aan mensen die verhoogde bloed- vetwaarden hebben. Ook mensen met een hoge bloeddruk hebben baat bij een regelmatige consumptie van de asperge. Mensen met suikerziekte of overgewicht (100 gram asperge = 14 kcal/58kj) kunnen onbeperkt genieten van asperges.

Na het eten van asperges - bij witte veel meer dan bij groene - krijgt de urine een karakteristieke geur, die wordt veroorzaakt door de asparagine. Dat stimuleert de nieren. Het gevolg is een versterkte urine-uitscheiding.


Contactgegevens
Aspergekwekerij "De Nederheide"
Nederheide 1
4721 PC Schijf
tel: 0165-534193
Email: info@aspergehof.nl

BTW: NL155234420B01
KvK: 20108240
Een ware delicatesse