Asperges

De Nederheide Aspergekwekerij

Kopen en bewaren van asperges

Waar moet u op letten als u asperges koopt? En hoe kunt u asperges het beste bewaren na aankoop? Lees de tips van onze aspergeteler!

Aankooptips asperges

Hoe verser, hoe beter, is het devies wanneer u asperges koopt. De kopjes van de asperges moeten stevig en gesloten zijn. Bij witte asperges zijn de kopjes, afhankelijk van het soort asperge en het oogststadium, wit of lichtviolet.

Bij aankoop van asperges is het toegestaan op de kwaliteit te testen en bij gebundelde asperges is het toegestaan om de verpakking te openen. De stengels van de asperges moeten stevig en knapperig zijn en de snijvlakken mogen niet uitgedroogd zijn. Als de snijvlakken bruin of gebarsten zijn, is de asperge niet vers meer.


Houdbaarheid asperges

Oogstverse asperges kan men in de koelkast 2 tot 3 dagen bewaren. Om uitdrogen te voorkomen wikkelt men witte asperges in een vochtige theedoek. Groene asperges bewaart men rechtop in een kom of pot met maximaal 2 centimeter water.


Versheidstest asperges

Om te testen of de asperges vers zijn, duwt u met een nagel in het snijvlak. Het vrijkomende sap uit de asperge moet aangenaam aromatisch ruiken. Als de asperge te lang is bewaard is de geur zurig en is de asperge dus niet meer goed.


Contactgegevens
Aspergekwekerij "De Nederheide"
Nederheide 1
4721 PC Schijf
tel: 0165-534193
Email: info@aspergehof.nl

BTW: NL155234420B01
KvK: 20108240
Een ware delicatesse
 


Voedingswaarde
De Voedingswaarde van asperges per 100 gram:
Enegrie: 67Kj/ 16 kcal
Vitamine A: 3 mg.
Vitamine B1: 0,10mg.
Vitamine B2: 0,07mg.
Vitamine C: 30mg.
Calcium: 20mg.
Fosfor: 60mg.
Ijzer: 1mg.
Vezels: 1,5 gr.