Asperges

De Nederheide Aspergekwekerij

Asperge-groentesoep

Asperge-groentesoep
Gebruiksmoment: Soepen
Aantal personen: 2
Bereidingswijze: Koken
Bereidingstijd: 20 minuten
Soort keuken: Nederlands
Moeilijkheid:
Bron: Internet

Ingrediënten
  • 400 g asperges
  • 1 wortel, gesneden
  • 1 ui, gesneden
  • 1 prei, in ringen
  • 1 groentebouillonblokje
  • 3/4 l water
  • een handje vermicelli
  • fijngeknipte peterselie voor de garnering.

Voorbereiding
Asperges schillen en in 3 cm. lange stukjes snijden.

Bereidingswijze
Kook van alle ingrediënten (behalve de peterselie) samen in 20 minuten een heerlijke asperge-groentesoep. Serveer de soep met verse peterselie erover.

(Serveer)tip: Doe wat suiker bij de asperge als hij kookt, dan wordt hij beter gaar
Nieuwsbrief
Asperges

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte over al het asperge-nieuws Meld u aan
Contactgegevens
Aspergekwekerij "De Nederheide"
Nederheide 1
4721 PC Schijf
tel: 0165-534193
Email: info@aspergehof.nl

BTW: NL155234420B01
KvK: 20108240
Een ware delicatesse
 


Voedingswaarde
De Voedingswaarde van asperges per 100 gram:
Enegrie: 67Kj/ 16 kcal
Vitamine A: 3 mg.
Vitamine B1: 0,10mg.
Vitamine B2: 0,07mg.
Vitamine C: 30mg.
Calcium: 20mg.
Fosfor: 60mg.
Ijzer: 1mg.
Vezels: 1,5 gr.