Asperges

De Nederheide Aspergekwekerij

Asperge-risotto

Asperge-risotto
Gebruiksmoment: Hoofdgerecht
Aantal personen: 4
Bereidingswijze: Koken
Bereidingstijd: 40 minuten
Soort keuken: Overige
Moeilijkheid:
Bron: saskia jansen

Ingrediënten
  • 12 asperges
  • 1 fijngesneden ui
  • 1 el boter
  • 2 el slagroom
  • 2 el olie
  • 200 gr rijst
  • 1 dl witte wijn
  • 100 gr parmezaanse kaas (geraspt)
  • zout
  • peper

Bereidingswijze
Asperges koken. 7.5 dl kookvocht apart houden. Kopjes van de asperges afsnijden en de stelen in stukjes van ca. 1 cm snijden. Ca. 1/4 pureren en de slagroom toevoegen. Ui in de olie fruiten, voeg de rijst toe en bak deze glazig. Meng het kookvocht met de wijn en voeg deze bij de rijst. Laat de rijst in ca. 20 min. gaar koken.

Voeg na 15 min. de stelen en de puree toe. Breng de risotto op smaak met zout, peper en de parmezaanse kaas. Garneer de risotto met de asperge kopjes.
Nieuwsbrief
Asperges

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte over al het asperge-nieuws Meld u aan
Contactgegevens
Aspergekwekerij "De Nederheide"
Nederheide 1
4721 PC Schijf
tel: 0165-534193
Email: info@aspergehof.nl

BTW: NL155234420B01
KvK: 20108240
Een ware delicatesse
 


Voedingswaarde
De Voedingswaarde van asperges per 100 gram:
Enegrie: 67Kj/ 16 kcal
Vitamine A: 3 mg.
Vitamine B1: 0,10mg.
Vitamine B2: 0,07mg.
Vitamine C: 30mg.
Calcium: 20mg.
Fosfor: 60mg.
Ijzer: 1mg.
Vezels: 1,5 gr.