Asperges

De Nederheide Aspergekwekerij

Ham-aspergecocktail

Asperge-groentesoep
Gebruiksmoment: Voorgerecht
Aantal personen: 4
Bereidingswijze: Koud
Bereidingstijd: 30 minuten
Soort keuken: Frans
Moeilijkheid:
Bron: Nanny Cock, Zevenaar

Ingrediënten
  • 2 scharreleieren
  • 1 blikje slierasperges
  • 100 g achterham
  • 4 el mayo half
  • 2 tl groene pesto
  • versgemalen peper, zout
  • 4 blaadjes kropsla
  • 1 el fijngehakte peterselie

Bereidingswijze
Kook de eieren in 10 min. hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water, pel ze en hak ze fijn. Laat de asperges uitlekken, snijd er 4 mooie puntjes af voor de garnering en snijd de rest in stukjes.

Hak de ham fijn. Meng de eieren met de asperges, de ham, de mayohalf, de pesto en peper en zout naar smaak. Was de sla en dep de blaadjes droog. Verdeel ze over 4 mooie coupes en schep de cocktail erop.

Garneer de cocktail met de achtergehouden aspergepunten en de peterselie. Lekker met driehoekjes geroosterd brood.

(Serveer)tip: Pinot Blanc Vin d'Alsace, droog
Nieuwsbrief
Asperges

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte over al het asperge-nieuws Meld u aan
Contactgegevens
Aspergekwekerij "De Nederheide"
Nederheide 1
4721 PC Schijf
tel: 0165-534193
Email: info@aspergehof.nl

BTW: NL155234420B01
KvK: 20108240
Een ware delicatesse
 


Voedingswaarde
De Voedingswaarde van asperges per 100 gram:
Enegrie: 67Kj/ 16 kcal
Vitamine A: 3 mg.
Vitamine B1: 0,10mg.
Vitamine B2: 0,07mg.
Vitamine C: 30mg.
Calcium: 20mg.
Fosfor: 60mg.
Ijzer: 1mg.
Vezels: 1,5 gr.