asperge risotto

Gebruiksmoment: Hoofdgerecht
Aantal personen: 4
Bereidingswijze: Koken
Bereidingstijd: 40 minuten
Soort keuken: Overige
Moeilijkheid:
Bron: saskia jansen

Ingrediënten

  • 12 asperges
  • 1 fijngesneden ui
  • 1 el boter
  • 2 el slagroom
  • 2 el olie
  • 200 gr rijst
  • 1 dl witte wijn
  • 100 gr parmezaanse kaas (geraspt)
  • zout
  • peper

Bereidingswijze
Asperges koken. 7.5 dl kookvocht apart houden. Kopjes van de asperges afsnijden en de stelen in stukjes van ca. 1 cm snijden. Ca. 1/4 pureren en de slagroom toevoegen. Ui in de olie fruiten, voeg de rijst toe en bak deze glazig. Meng het kookvocht met de wijn en voeg deze bij de rijst. Laat de rijst in ca. 20 min. gaar koken.

Voeg na 15 min. de stelen en de puree toe. Breng de risotto op smaak met zout, peper en de parmezaanse kaas. Garneer de risotto met de asperge kopjes.