asperges met avocado

Gebruiksmoment: Bijgerecht
Aantal personen: 4
Bereidingswijze: Koud
Bereidingstijd: 30 minuten
Soort keuken: Nederlands
Moeilijkheid:
Bron: Astrid Smits

Ingrediënten

  • 750 gr nieuwe aardappelen
  • 500 gr groene asperges
  • 1 avocado
  • 1/2 zakje waterkers
  • 1/2 citroen
  • flinke scheut olijfolie
  • versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze
Was de aardappelen en kook ze (ongeschild) in ongeveer 20 minuten gaar. Breng ondertussen water aan de kook voor de asperges. Zodra het water kookt de asperges erin leggen. Haal direct van het vuur af en laat 10 minuten staan. Laat de aardappelen en asperges iets afkoelen zodat ze niet te heet zijn om te snijden. Snijd vervolgens de aardappelen en asperges in kleinere stukken en doe ze in een schaal.

Giet de olijfolie en het sap van de citroen erover. Strooi er de versgemalen peper over en meng goed. Snijd de avocado in blokjes en voeg deze toe aan het aardappel-aspergemengsel. Voeg als laatste de waterkers toe en meng het geheel nogmaals goed.

Serveer met een stukje gegrilld vlees, vis of een vegetarische burger.

(Serveer)tip: Ook lekker bij de barbecue