Roodbaarsfilet met asperges

Gebruiksmoment: Hoofdgerechten
Aantal personen: 4
Bereidingswijze: Koken
Bereidingstijd: 30 minuten
Soort keuken: Nederlands
Moeilijkheid:
Bron: Resie Smetts

Ingrediënten

  • 1 bosje dille
  • 16 groene asperges
  • 10 cl visbouillon
  • 750 gr roodbaarsfilet
  • olijfolie
  • 2 hardgekookte eieren
  • 1 bosje peterselie
  • 2 uien
  • peper en zout
  • 10 cl witte wijn
  • 200 gram gedopte erwtjes

Voorbereiding
Verwijder het onderste stuk van de asperges, hou de punten apart en snij de rest van de stelen in stukken van 5 cm.

Bereidingswijze
Laat de stukken asperge gaar worden in kokend water met zout en voeg er na 5 minuten de punten bij. Laat nog 5 minuten koken. Hak de uien fijn. Neem een grote kookpan, laat de ui zwellen in wat olie, voeg er de erwtjes bij en leg de roodbaarsfilets op dat groentebed. Begieten met de visbouillon en de witte wijn en voeg peper en zout toe. Laat 15 minuten gaar worden in een gesloten pan. Serveer de visfilets op een bed van ui en erwtjes, met de asperges er omheen. Versier de schotel met partjes hardgekookt ei en strooi er dille en peterselie op.